top of page

BESTÄLL HEM VÅRA VINER via SYSTEMBOLAGET

---

Här hittar du aktuella blandlådor med utvalda flaskor från våra producenter eller på lite olika teman, plus lite merch i begränsad upplaga. Vi släpper nya lådor cirka en gång i månaden, oftast via Systembolagets privatimport.

revel-cider-open-sea.jpg

OPEN SEA / 024

REVEL CIDER 🌸🍎🍇

 

Det är väl såhär sommaren ser ut? Maj och juni. Ljus och frisk och full av färg, luften pirrig av hägg och förhoppningar. Vi har längtat i snart ett år på att få släppa den här lådan och ja, nu är den här: naturligt bubbliga viner på äpplen och druvor, blommor, trädgårdsfrukt och stora känslor. Om möjligt ännu bättre än den vi gav ut i fjol (hos Fria Viner).

Alltså: en nyplockad bukett om sex flaskor blommor och vin från Tariq Ahmeds Revel Cider i Ontario, Kanada.

a / GOOD EVENING (vit)
Äpple och Vidal Blanc, lagrad tillsammans med bivaxkaka

b / OUD BLANC (vit)​
Riesling, äpple och päron

c / CURIO (vit)
Päron, Sauvignon Blanc och magnoliablommor

d / CHANTER LA POMME (rosa)
Äpple, plommon och New York Muscat, lagrad på äppelskal

e / SOIF (rosa)

Äpple, körsbär och jordgubb, lagrad på Zweigelt-skal

f / DALIA (röd)

Äpple, plommon, Gewürtztraminer, Maréchal Foch, rosenblad och stenkyndel (nepitella)

PRIS: 1179 kronor, inklusive frakt

revel-cider-tariq-ahmed.jpg
tariq-ahmed.jpeg
nibiru-wines-tradition-oida-liter-nonvintage

OPEN SEA / 023

NIBIRU WINES

 

Det här är våra nya husvinsfavoriter. Vitt och rött från österrikiska Nibiru Wines, inspirerade av traditionella non vintage-viner på en blandning av druvsorter från olika årgångar, tappat på bjussig literflaska. Josigt, läskande och okomplicerat gott!

 

Det vita är en frisk och blommig mix på Riesling, Grüner Veltliner, Müller Thurgau, Frühroter Veltliner, Weissburgunder, Chardonnay och Gelber Muskateller (delvis direktpress och delvis med skalkontakt) medan det röda görs på hälften Zweigelt och hälften Merlot. Biodynamiskt odlat och buteljerat ofiltrerat. Skål!

a / Tradition White NV 1L

b / Tradition Red NV 1L

PRIS: 498 kronor, inklusive frakt

nibiru-wines-josef-schenter-julia-nather.jpg

OPEN SEA / 022

GRAPE  REPUBLIC


Årets första Japan-släpp är en fågelsång från Yamagata: pirrande livfulla viner som, allt mer, framstår som moderna klassiker. Som alltid hos Grape Republic handlar det om skalmacererade och samjästa blends på gröna, rosa och blå druvor, med fokus på de fruktiga hybridsorter som dominerar det japanska vinlandskapet. Färgstarkt och levande med frisk skärpa. Ingen filtrering, inga tillsatser. Det här är bland det godaste vi vet!

a / Aromatico 2021 (pétnat)

b / Arancione 2021 (orange/rosé)

c / Anfora Rosso 2021 (rött)

PRIS: 1098 kronor, inklusive frakt

grape-republic-open-sea.jpeg
DSCF8179.jpg

OPEN SEA / 021

CYCLIC BEER FARM #3


Äntligen​ ett trepack med nya viner från vårt favoritbryggeri i Barcelona, Cyclic Beer Farm: Ett salt och lätt skalmacererat vitt, ett friskt och aromatiskt light-orangevin och ett närmast transparant funky rött – alla med omisskännligt katalansk address. Ekologiskt odlat på äldre plotter utanför Sitges och Tarragona. Fottrampat och manuellt pressat, lagrat på ståltank och tappat på flaska utan svavel eller andra tillsatser.

PRIS: 786 kronor, inklusive frakt

DSCF6119.jpg
DSCF7400 2.jpg

OPEN SEA / 014

CYCLIC BEER FARM #2


Sex syrliga mixed fermentation-öl som bokstavligen vibrerar av solig energi. Eller vad sägs om den här ingredienslistan: citroner, apelsiner och grapefrukt, hibiskusblommor, vindruvor, korianderfrö, rödbetor och svart te.

PRIS: 876 kronor, inklusive frakt (få kvar)

OPEN SEA / 011

CYCLIC BEER FARM #1


Ett sexpack med läskande fruktig saison och en gränslös hybrid på korn och druvor. 100% ekologisk frukt, i huvudsak från egen odling. Mjukt pärlande med ett friskt och levande vinöst uttryck. Skål!

PRIS: 884 kronor, inklusive frakt (få kvar)

matthias-warnung.jpg

OPEN SEA / 020

MATTHIAS WARNUNG

 

Någonstans i kombinationen av de kristallklart mineraliska vinerna, flaskornas lite frijazzigt svartvita grafik, och det faktum att han förutom vinbonde också är lärare i meditation, blev vi störtförälskade i Matthias Warnung. Vår första blandlåda från Matthias rymmer en krispig och vitblommig Grüner Veltliner och två körsbärsröda Zweigelt – den ena ljus och sval som en aprilkväll, den andra mörkare josig med läskande pepprigt tanninbett.

PRIS: 720 kronor, inklusive frakt

1. Logga in på din profil (eller börja med att skapa en) på systembolaget.se och gå till sidan för Privatimport.

2. Ange Open Sea AB som leverantör och klicka dig vidare till nästa steg.

3. Under rubriken ”Information om drycken” räcker det med att du fyller i följande fält:

- Dryckens namn: Open Sea XXX (lådans siffra)

- Varugrupp: Övrigt

- Antal: 1 (eller flera*)

- Volym ml/st: 2250 ml för 3-pack eller 4500 ml för 6-pack

- Förpackning: Blandlåda

* Detta gäller om du vill beställa flera av samma låda. Om du vill beställa olika lådor måste de fyllas i som separata produkter med olika namn.

4. Klicka på LÄGG TILL DRYCKEN och därefter på Nästa för att gå vidare.

Kontrollera att dina uppgifter stämmer och välj i vilken butik du vill hämta ut lådan.

Kryssa för att du godkänner Systembolagets villkor och avsluta med SKICKA FÖRFRÅGAN.

5. Inom några dagar kommer du att få ett mejl med rubriken ”Offert för din förfrågan om privatimport”. Klicka på länken för att godkänna ordern på Systembolagets sajt.

6. Vinerna packas och skickas från vårt lager i Stockholm. Leverans sker så snart som möjligt och senast upp till två veckor efter att du har slutfört din beställning.

Mejla oss gärna om du har några frågor:

info@opensea.se

SÅHÄR GÖR DU FÖR ATT BESTÄLLA:

OPEN SEA / GOODS

THE WINE ZINE #7

 

Vi är väldigt glada över att få presentera världens bästa och mest angelägna naturvinsmagasin, The Wine Zine, här i Sverige och övriga Norden. Ett fanzine för oss som är övertygade om att vinvärlden alltid kan bli lite större och rymma plats för ännu mer och ännu fler.

 

Nummer 7 innehåller reportage från det arbetarägda kooperativet Kalche Wine Co i Vermont och från Philokalia Palestine som gör vin på inhemska druvor i Betlehem, en intervju med vinmakaren Rajat Parr (Sandhi Wines), ett samtal om hybriddruvor och vinmakning på den amerikanska östkusten med NOK Vino och Dear Native Grapes, poesi, fotografi, en guide till queerbarer i Paris, och mycket annat.

Pris: 300 kronor (fåtal kvar!) Mejla för beställning.

bottom of page