top of page

BESTÄLL HEM VÅRA VINER via SYSTEMBOLAGET

---

Här hittar du aktuella blandlådor med utvalda flaskor från våra producenter eller på lite olika teman, plus lite merch i begränsad upplaga. Vi släpper nya lådor cirka en gång i månaden, oftast via Systembolagets privatimport.

OPEN SEA / 031

MOULIN DE RAMEAU

 

Vårt senaste trepack kommer från våra allra nyaste vinmakare – Sébastian och Nawal på Moulin de Rameau i Auvergne – som faktiskt också är vår allra första producent från Frankrike. Från vänster till höger: en stram och lätt oxidativ chardonnay, en ungdomlig blend på gamay och lite pinot noir och en helt perfekt hundraprocentig gamay med frisk, saftig körsbärsfrukt och eleganta konturer. Sans intrants ni sulfites ajoutés. Det här är verkligen precis vad vi vill dricka just nu. 

a / Chardonneret 2022 (vitt)

b / Busard 2023 (rött)

c / Rouge-Gorge 2022 (rött)

Pris: 1098 kronor, inklusive frakt

moulin-de-rameau.HEIC
DSCF8634.jpg
DSCF8632.jpg
moulin-de-rameau.jpeg

1. Logga in på din profil (eller börja med att skapa en) på systembolaget.se och gå till sidan för Privatimport.

2. Ange Open Sea AB som leverantör och klicka dig vidare till nästa steg.

3. Under rubriken ”Information om drycken” räcker det med att du fyller i följande fält:

- Dryckens namn: Open Sea XXX (lådans siffra)

- Varugrupp: Övrigt

- Antal: 1 (eller flera*)

- Volym ml/st: 2250 ml för 3-pack eller 4500 ml för 6-pack

- Förpackning: Blandlåda

* Detta gäller om du vill beställa flera av samma låda. Om du vill beställa olika lådor måste de fyllas i som separata produkter med olika namn.

4. Klicka på LÄGG TILL DRYCKEN och därefter på Nästa för att gå vidare.

Kontrollera att dina uppgifter stämmer och välj i vilken butik du vill hämta ut lådan.

Kryssa för att du godkänner Systembolagets villkor och avsluta med SKICKA FÖRFRÅGAN.

5. Inom några dagar kommer du att få ett mejl med rubriken ”Offert för din förfrågan om privatimport”. Klicka på länken för att godkänna ordern på Systembolagets sajt.

6. Vinerna packas och skickas från vårt lager i Stockholm. Leverans sker så snart som möjligt och senast upp till två veckor efter att du har slutfört din beställning.

Mejla oss gärna om du har några frågor:

info@opensea.se

SÅHÄR GÖR DU FÖR ATT BESTÄLLA:

OPEN SEA / SPECIAL

FRUKT OCH BLANDAT

 

Vi firar in våren med en påse frukt och blandat. En mix av tre solgula viner från Ontario, Libanon och Katalonien som vi gärna vill presentera i grupp eftersom de lite löst hör ihop under paraplybegreppet ”co-ferments”, med en ingredienslista som rymmer druvor av olika slag men också äpplen, grankåda, bivax, korn, jäst, humle, vatten och saftiga persikor.

a / Revel Cider: Wax On 🇨🇦

b / Heya Wines: Farha 🇱🇧

c / Cyclic Beer Farm: Mosca Peach 🇪🇸

 

Enda kruxet är att du behöver lägga en beställning på varje flaska individuellt, i stället för ett samlat 3-pack. Alltså: 1x Wax On, 1x Farha och 1x Mosca Peach. Välj "Blanddryck", "Flaska" och "750ml" på alla tre. 

 

I övrigt funkar det precis som vanligt!

Pris: 806kr inkl frakt.

openseawine-coferments.HEIC
menat-opensea.JPG

OPEN SEA / 029

M E N A T

 

Menat gör högenergiska men svalt balanserade viner i Kalabrien på den syditalienska foten, djupt inspirerade av georgisk vinmakning. Frukten odlas biodynamiskt på sluttningar vid Joniska havet och både jäser och mognar på amfora, helt utan svavel eller andra tillsatser. Vi släppte ett första trepack med viner från Menat i höstas och det här är nästa nivå.

a / Argot 2021 (rött)

b / Rubedo 2021 (rött)

c / Slobo 2021 (rött)

Pris: 1041 kronor, inklusive frakt

OPEN SEA / 028

DLÚHÉ GREFTY

Vårt sista släpp för året innehåller tre flaskor från vår nya värvning Dlúhé Grefty – ett förtjusande litet familjeprojekt i södra Tjeckien, med ljusa och härligt aromatiska viner på en blandning av centraleuropeiska druvsorter. Här representerade av två fruktiga field blends – en vit och en röd – och en grumligt orangerosa pétnat. Extremt uppfriskande såhär års!

a / Alba Mixtura 2022 (vitt)

b / Helena 2022 (rosa pétnat)

c / Rubra Mixtura (rött)

PRIS: 828 kronor, inklusive frakt

dluhe-grefty-open-sea
revel-cider-open-sea.jpg

OPEN SEA / 024

REVEL CIDER 🌸🍎🍇


En nyplockad bukett om sex flaskor blommor och vin från Tariq Ahmeds Revel Cider i Ontario, Kanada.

a / GOOD EVENING (vit): Äpple och Vidal Blanc, lagrad tillsammans med bivaxkaka

b / OUD BLANC (vit)​: Riesling, äpple och päron

c / CURIO (vit): Päron, Sauvignon Blanc och magnolia

d / CHANTER LA POMME (rosa): Äpple, plommon, New York Muscat och Seyval Blanc

e / SOIF (rosa): Äpple, körsbär, jordgubb och Zweigelt

f / DALIA (röd): Äpple, plommon, Gewürtztraminer, Maréchal Foch, rosenblad och stenkyndel (nepitella)

PRIS: 1179 kronor, inklusive frakt

nibiru-wines-tradition-oida-liter-nonvintage

OPEN SEA / 023

NIBIRU WINES

 

Ett par perfekta husviner. Vitt och rött från österrikiska Nibiru Wines, inspirerade av traditionella lantviner på en blandning av druvsorter från olika årgångar, tappat på bjussig literflaska. Josigt, läskande och okomplicerat gott!

a / Tradition White NV 1L

b / Tradition Red NV 1L

PRIS: 498 kronor, inklusive frakt (få kvar)

daughters-of-madness-open-sea.jpg

OPEN SEA / 025

D. O. M.

Portugisiska Daughters of Madness gör viner för den eviga sommaren. Ljust läskande med bjussig frukt, stänk av atlantisk sälta och finstilta men alltid närvarande tanniner. Avslappnat elegant, levande i alla bemärkelser, och så gott.
 

a / Freddie 2021 (orange)

b / Ava 2021 (rosé)

c / Paloma 2020 (rött)

PRIS: 798 kronor, inklusive frakt (få kvar)

DSCF8179.jpg

OPEN SEA / 021

CYCLIC BEER FARM


Äntligen​ ett trepack med nya viner från vårt favoritbryggeri i Barcelona, Cyclic Beer Farm: Ett salt och lätt skalmacererat vitt, ett friskt och aromatiskt light-orangevin och ett närmast transparant funky rött – alla med omisskännligt katalansk address.

PRIS: 786 kronor, inklusive frakt (få kvar)

matthias-warnung.jpg

OPEN SEA / 020

MATTHIAS WARNUNG

 

Vår första blandlåda från den österrikiska vinmakaren och meditationsläraren Matthias Warnung rymmer en krispig och vitblommig Grüner Veltliner och två körsbärsröda Zweigelt – den ena ljus och sval som en aprilkväll, den andra mörkare josig med läskande pepprigt tanninbett.

PRIS: 720 kronor, inklusive frakt (få kvar)

thewinezine.HEIC

OPEN SEA / GOODS

THE WINE ZINE

 

Vi är väldigt glada över att få presentera världens bästa och mest angelägna naturvinsmagasin, The Wine Zine, här i Sverige och övriga Norden. Ett fanzine för oss som är övertygade om att vinvärlden alltid kan bli lite större och rymma plats för ännu mer och ännu fler.

I det nya nummer 08 har den svenska journalisten Camilla Gjerde besökt Piri Naturel i tyska Nahe för att prata om mångfald, hybrider och skogsinspirerad vinodling. Det blir ett besök på Hiyu Wine Farm i Oregon, några reflektioner kring vårens ankomst från vinmakaren Camila Carrillo och hennes La Montanuela i Vermont, en text om druvan Zweigelts kopplingar till österrikisk nazism, om 3D-printade georgiska qvevris, det amerikanska nätverket Anything But Viniferas uppgörelse med den gamla vinvärldens traditioner, en intervju med Marko Kovac som driver den inflytelserika salongen Karakterre i Wien, med mera.

Nummer 7 innehåller reportage från det arbetarägda kooperativet Kalche Wine Co i Vermont och från Philokalia Palestine som gör vin på inhemska druvor i Betlehem, en intervju med vinmakaren Rajat Parr (Sandhi Wines), ett samtal om hybriddruvor och vinmakning på den amerikanska östkusten med NOK Vino och Dear Native Grapes, poesi, fotografi, en guide till queerbarer i Paris, och mycket annat.

Pris: 250 kronor per nummer, betalning via Swish. 450 för båda två. Skickas varsomhelst, mot porto, eller kan hämtas upp/lämnas över inom Stockholm.

bottom of page