top of page

EN NY VÅG
AV LEVANDE
VINER ~
JAPAN,
HYBRIDER, KLASSIKER,
CIDER & FRUKT-PÉTNAT, SURÖL, ++.

_DSC7227.jpg

OPEN SEA ワイン är en dryckesimportör och pågående upptäcktsresa i öppna och gränslösa vinlandskap.

 

Sedan 2018 jobbar vi med att lyfta fram små hantverksproducenter från den unga vinkulturen i Japan – en ny våg av levande viner med rötter i Yamagata, Nagano och Hokkaido som bjuder in till annorlunda smakupplevelser och bidrar till att göra hela världen lite större.

Vi är världens första och främsta importör specialiserad på japanska naturviner och väldigt stolta över att kunna presentera en bred och mångskiftande bild av den japanska vinkulturen, som tidigare aldrig gått att ta del av här i Europa: från sprudlande, aromatiska bordsviner på lokala druvor till finstämda och egensinniga tolkningar av pinot noir, chardonnay och cabernet franc.


Med ena foten (och en stor del av hjärtat) kvar i Japan har vi efter hand också sökt oss vidare ut i den färgstarka gråzon där amerikanska hybriddruvor, cider och frukt-pétnat, syrlig vinös öl och infusioner med örter och blommor lever sida vid sida med mer traditionella viner, och ofta också möts och korsas i rätt så magiska nya uttryck.

För oss går det en klar röd tråd mellan den nya vinrörelsen i nordöstra Japan och det här vidöppna sättet att tolka och omtolka idén om vad ett vin kan vara — eller ja, de är helt enkelt alla del av samma stora värld, långt bortom det som tidigare kallades för den nya och den gamla, utan gränser i någon riktning.

 

Vi älskar hur lekfulla, genreupplösande, icke-hierarkiska och genuint nyskapande de här vinerna är, att de så ofta bär på en kittlande je ne sais quoi-kvalitet som uppmanar till nya och roligare tankar, och inte minst, förstås, att de rymmer så mycket ren drickglädje.


Under 2022 kommer vi därför att presentera en rad nya vinmakare och producenter på den här våglängden. Ontario, Katalonien och Vermont hamnar precis intill Hokkaido och Yamagata, åtminstone på vår karta. Vi hoppas att du kommer att tycka om det.

 

OPEN SEA ワイン är baserat i Stockholm och drivs av Kalle Färnskog, Rickard Fredén, Kristofer Ekström och Erik Kockum.

OPEN SEA ワイン IS AN ONGOING EXPLORATION OF WINE BEYOND BORDERS AND BOUNDARIES: JAPAN, HYBRIDS, CLASSICS, CO-FERMENTS, MIXED FERMENTATION, and more.

DSCF2265.jpg

INSTAGRAM: @openseawine

VIN MED NY ADRESS. För ännu mer info och inspiration till nya vinupplevelser rekommenderar vi gärna Alf Tumbles senaste bok som innehåller ett eget kapitel om den japanska vinkulturen –både den lite mer traditionella och kommersiella och den nya rörelse som vi importerar. Vi har på ett litet hörn varit med och bidragit med stories och fakta och inte minst med ett gäng spännande viner från bland andra Fattoria al Fiore, Grape Republic och Sakai Winery. 

vin-med-ny-adress-japan1.jpg
vin-med-ny-adress-japan2.jpg
vin-med-ny-adress-japan4.jpg
vin-med-ny-adress-japan3.jpg
bottom of page