top of page

HÄR BESTÄLLER
DU HEM VÅRA
VINER via SYSTEMBOLAGET

Här hittar du aktuella blandlådor med utvalda flaskor från våra producenter eller på lite olika teman, plus lite merch i begränsad upplaga. Vi släpper nya lådor cirka en gång i månaden, oftast via Systembolagets privatimport.

OPEN SEA / 018

JAPANSKA UNICORNS

 

Det här är nånting alldeles extra, tycker vi. Tre rara flaskor från några av Japans främsta vinmakare, för ovanlighetens skull gjorda på välbekanta europeiska druvsorter snarare än på de fruktiga bordsdruvor som vi ofta förknippar med den japanska vinrörelsen. En skimrande kerner från ikoniska Nora Kura, en blommig field blend från Mongaku Valley Winery och en fjäderlätt tolkning av cabernet sauvignon från favoriterna Fattoria al Fiore, med etikett av handmålat washipapper. Please enjoy!

A / Nora Kura ~ Norapon 2020 
B / Mongaku Valley Winery ~ Tochi 2018 
C / Fattoria al Fiore ~ Verde 2019

PRIS: 1590 kronor (inklusive frakt)

japanese-unicorn-wines.jpg
sato-wines-northburn-2018.jpeg

OPEN SEA / 017

NORTHBURN

 

För oss är det här är väldigt, väldigt nära en perfekt pinot noir. Ljus, josig och rosig. Fint parfymerad med körsbär, nypon, rabarber och blodapelsin i frukten. Läskande syra och mjukt sandiga tanniner. Fuktig jord och ett nyöppnat paket mjuk rulltobak. Stram och seriös men också charmigt drickvänlig.

För första gången (och på allmän begäran) stoppar vi nu ner tre flaskor av samma vin i en låda: En höst- och vinterfavorit som både naturvinsfantaster och mer konservativa familjemedlemmar kan enas kring. 

3 x Sato Wines ~ Northburn 2018

 

PRIS: 1080 kronor (inklusive frakt)

OPEN SEA / 016

JAPANSK PÉT NAT

 

En mix av festligt sprudlande viner från några av våra favoriter i norra Japan. Två i nyanserna vitt/orange och ett rött vin som heter Rosa. Samtliga naturligt bubblande, pét nat, med charmig frukt, behagligt låg alkohol och ett lätt, läskande, högenergiskt uttryck som det liksom är omöjligt att själv inte bli pirrig av. 

 

A / Domaine Ichi ~ Ezo Awa 2020

B / Sakai Winery ~ Jobitaki 2020

C / Grape Republic ~ Rosa Frizzante 2020

 

OBS! SLUTSÅLD!

DSCF7885.jpg

OPEN SEA / 015

ORANGE – ISH


En spretig men färgkoordinerad liten bukett om två skalmacererade viner på rosa druvor – det ena läskande och dansant, det andra med djupare höstnyanser – och en mjukt bubblande pétnat på en mix av druvor och päron. Shiga, Ontario och Central Otago; en ny våg av levande viner.

A / Hitomi Winery ~ DELAOLé 2020

B / ibi wines ~ Willow (pétnat) 2020

C / Sato Wines ~ L'Atypique 2018

 

OBS! SLUTSÅLD!

opensea-15-orangevin-hitomi-ibi-wines-sato.jpg
DSCF7400 2.jpg

OPEN SEA / 014

CYCLIC BEER FARM #2


Sex syrliga mixed fermentation-öl som bokstavligen vibrerar av solig energi. Eller vad sägs om den här ingredienslistan: citroner, apelsiner och grapefrukt, hibiskusblommor, vindruvor, korianderfrö, rödbetor och svart te. 100% ekologisk frukt och grönt, i huvudsak från egen odling.

PRIS: 876 kronor (inklusive frakt)

DSCF6119.jpg

OPEN SEA / 011

CYCLIC BEER FARM #1


Sexpack med läskande fruktig saison och en gränslös vinhybrid. Om du gillar öl, grattis, då kommer du att älska det här också, och om du egentligen inte brukar se dig som någon ölperson – tro oss, det här är något helt annat: mjukt pärlande med ett friskt och levande vinöst uttryck. Skål!

PRIS: 990 kronor (inklusive frakt)

SÅHÄR GÖR DU FÖR ATT BESTÄLLA:

1. Logga in på din profil (eller börja med att skapa en) på systembolaget.se och gå till sidan för Privatimport.

2. Ange Open Sea AB som leverantör och klicka dig vidare till nästa steg.

3. Under rubriken ”Information om drycken” räcker det med att du fyller i följande fält:

- Dryckens namn: Open Sea XXX (lådans siffra)

- Varugrupp: Övrigt

- Antal: 1 (eller flera*)

- Volym ml/st: 2250 ml för 3-pack eller 4500 ml för 6-pack

- Förpackning: Blandlåda

* Detta gäller om du vill beställa flera av samma låda. Om du vill beställa olika lådor måste de fyllas i som separata produkter med olika namn.

4. Klicka på LÄGG TILL DRYCKEN och därefter på Nästa för att gå vidare.

Kontrollera att dina uppgifter stämmer och välj i vilken butik du vill hämta ut lådan.

Kryssa för att du godkänner Systembolagets villkor och avsluta med SKICKA FÖRFRÅGAN.

5. Inom några dagar kommer du att få ett mejl med rubriken ”Offert för din förfrågan om privatimport”. Klicka på länken för att godkänna ordern på Systembolagets sajt.

6. Vinerna packas och skickas från vårt lager i Stockholm. Leverans sker så snart som möjligt och senast upp till två veckor efter att du har slutfört din beställning.

Mejla oss gärna om du har några frågor:

info@opensea.se

open-sea-t-shirt.jpg

OPEN SEA / GOODS

SUNFLOWER T-SHIRT


Midweight 180 GSM t-shirt i ofärgad ekologisk bomull. Stort frontprint med handritad logotyp, formgiven av Petter Törnqvist och tryckt hos Everynight Studios i Stockholm. Medium och large, aningen stora i storleken.

 

Pris: 400 kronor. Mejla för beställning.

opensea-tshirt.jpg

OPEN SEA / GOODS

GRAPEVINE T-SHIRT


Heavyweight 240 GSM t-shirt i ofärgad ekologisk bomull. Stort frontprint med handritad logotyp, formgiven av Petter Törnqvist och tryckt hos Everynight Studios i Stockholm. Medium och large, aningen stora i storleken.

 

Pris: 500 kronor. Mejla för beställning.

OPEN SEA / GOODS

THE WINE ZINE #7

 

Vi är väldigt glada över att få presentera världens bästa och mest angelägna naturvinsmagasin, The Wine Zine, här i Sverige och övriga Norden, som ny partner och distributör. Ett fanzine för oss som är övertygade om att vinvärlden alltid kan bli lite större och rymma plats för ännu mer och ännu fler.

 

Nummer 7 innehåller reportage från det arbetarägda kooperativet Kalche Wine Co i Vermont och från Philokalia Palestine som gör vin på inhemska druvor i Betlehem, en intervju med vinmakaren Rajat Parr (Sandhi Wines), ett samtal om hybriddruvor och vinmakning på den amerikanska östkusten med NOK Vino och Dear Native Grapes, poesi, fotografi, en guide till queerbarer i Paris, och mycket annat.

Pris: 300 kronor. Mejla för beställning.

IMG_3106.HEIC
IMG_3109.HEIC
DSCF7028 2.jpg

OPEN SEA / GOODS

OPEN SEA  och EKB


Tillsammans med konstnären Erika Kristofersson Bredberg har vi tagit fram en serie handblåsta karaffer, vinglas och små vattenglas på gränsen mellan bruksföremål och skulptur. Alla tre delar är gjorda i begränsad och numrerad upplaga och säljs exklusivt via OPEN SEA ワイン.

Vinglas: 1500 kronor

Karaff: 1200 kronor

Vattenglas: 850 kronor för 2

Mejla förfrågan till info@opensea.se.

NYHETSBREV!

 

För att få tidig info om nya släpp, provningar, fester och annat gott får du gärna prenumerera på vårt nyhetsbrev. Vi lovar att det inte blir någon spamfrekvens utan bara lite lagom då och då ☼

bottom of page